Search
  • Papa CR

AKHIRNYA : 3 TAHUN PERAM

Akhirnya , lepas 3 tahun peram domain ni... Chicken Royale dah ada proper website... yeay....


Bukan tak nak buat sebelum ni, cuma takder budget nak buat hosting dan guna web builder macam Wix.Com ni... simpan sket sket...now ada la modal sket...


Tapi sebelum tu, dalam 3 tahun ni...ada buat website guna free hosting...very basic... Domain tu park kat blogspot base website ni...

Basic gila kan...

Pastu ada gak buat website guna wordpress... ni link nya

https://ayamperiperichickenroyale.wordpress.com/


Actually wordpres ni pun not bad... ok gak.. Papa almost nak link up domain kat wordpress ni tapi sebab takder budget utk hosting masa tu...kita lupakan jap


lepas tu ada buat guna Google Business Site... rasa best gak...

https://chickenroyale.business.site/


tapi tak jumpa cara nak link kan domain.... tak boleh rasanya...


Last last guna Wix.Com gak...dulu ada buat gak dua tiga website guna wix ni... hehehe...

Hosting dia pun tak mahal sangat la... ada promo lak bulan ni... so lepas dua minggu play around with design...minta tolong Kak P The Pisang Cheese nasihat Papa pasal design.... Hari ni , Jumaat, 4 October 2019 ...

Genap genap 3 tahun umur syarikat !!!! Papa lancarkan proper website Chicken Royale dengan imej baru !!!! yeah!!!!



36 views